1

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΑΞΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

06/ 02/ 2009    —-     Χώρος Διεξαγωγής:  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Τρίτση

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), προετοίμασε μια καινούρια Δράση με στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για τη φυσική κληρονομιά μας. Ο τίτλος είναι «Η φυσική κληρονομιά μας. Αξία – Προστασία». Θα αφορά Χλωρίδα, Πανίδα, oικοσυστήματα, Χερσαίο και Θαλάσσιο περιβάλλον, Γεωλογία, Παλαιοντολογία, Προβλήματα του ελληνικού χώρου που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα, Προστασία πανίδας, χλωρίδας, βιοτόπων.

Σκοπός: 
– Να παρουσιαστεί η Παλαιοντολογική, Γεωλογική εξέλιξη του Ελληνικού χώρου, η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, η ποικιλία οικοσυστημάτων, φυτών, ζώων, -η βιοποικιλότητα- αλλά και η γεωποικιλότητα της Ελλάδας.
– Να αναδειχθεί η αξία της φυσικής κληρονομιάς μας. 
– Να παρουσιαστούν οι σύγχρονες απειλές και τα προβλήματα της ελληνικής φύσης, τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας.
– Να παρουσιαστούν τα μέτρα προστασίας της βιοποικιλότητας της Ελλάδας.

Στόχος: 
– Η πληροφόρηση του κόσμου ώστε να εκτιμήσει το φυσικό πλούτο της Ελλάδας. 
– Η διέγερση του ενδιαφέροντος και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και να το παραδώσει στην ίδια αν όχι σε καλύτερη κατάσταση, στις επόμενες γενιές. 

Η δράση θα κορυφωθεί με ένα διήμερο Συνέδριο με προσκεκλημένους ομιλητές, -επιστήμονες και ειδικούς ερευνητές- που θα απευθυνθούν με ομιλίες στο ευρύ κοινό και θα του παρουσιάσουν θέματα που θα καλύπτουν τις παραπάνω ενότητες. Το Συνέδριο θα είναι ανοικτό για το κοινό ώστε να το παρακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Χρόνος και τόπος διεξαγωγής: 6-8 Φεβρουαρίου 2009, Αθήνα, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Τρίτση. 

Ταυτόχρονα, τις ίδιες μέρες θα οργανωθεί σχετική με το θέμα της δράσης Έκθεση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα Κόντογλου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει εκτός από τα κλασικού τύπου εκθέματα (δυσδιάστατα και τρισδιάστατα), και προβολές DVD, CD rom, σχετικές με τη δράση. Θα γίνουν παρουσιάσεις φωτογραφικού, ψηφιακού κ.ά. υλικού με θέματα από την Ελληνική Φύση, όπως για παράδειγμα μνημεία φυσικού κάλλους και απειλούμενα είδη, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να βοηθήσει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, πληροφόρησή του.

Πηγή: http://www.e-ecology.gr/