Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Βιβλία - Πρακτικά Ημερίδων Εκτύπωση E-mail

praktika book450«Περιβάλλον - Κοινωνία - Ηθική» -- Συλλογικό

Συγγραφείς: Συλλογικό
Θέμα:
Περιβάλλον - Κοινωνία - Ηθική, Πρακτικά Ημερίδας
Εκδότης:
Αειφορία - ΜΚΟ Σόλων
Επιμέλεια: Έλενα Παπανικολάου
Έτος Έκδοσης: 2010
Σελίδες: 232
ISBN: 978-960-98521-7-3
Αξία βιβλίου: 10 €
Σχεδιασμός: Έργον(ergongraphics.gr)


Το βιβλίο «Περιβάλλον – Κοινωνία – Ηθική», αποτελεί την έκδοση πρακτικών της 2ης Διεθνούς Ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19-06-10, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην ημερίδα μίλησε ο Αμερικανός φιλόσοφος Steven Best (Associate Professor of Humanities and Philosophy, University of Texas), καθώς και άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι ΜΚΟ Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ) και Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα.

Περιεχόμενα:
Χαιρετισμοί Φορέων
Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου, Η Φύσις των Όλων και ο Άνθρωπος στο Στωικισμό του Μάρκου Αυρηλίου από τη Σκοπιά της Οικο-ηθικής (σελ. 21)
Steven Best, Total Liberation: Revolution for 21st Century (σελ. 48)
Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Οικοφασισμός: Η Περίπτωση του Kaarlo Pentti Linkola (σελ. 74)
Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Το Υπέρτατο Καθήκον προς τη Βιόσφαιρα: Αποανάπτυξη (σελ. 98)
Φιλήμων Παιονίδης, Είναι ο Ειδολογικός Σωβινισμός του Kant Μοιραίος για τα Άλλα Είδη; (σελ. 128)
Duska Franeta, The Place of Human Dignity in European Legal Documents and Environmental Concerns (σελ. 142)
Γιώργος N. Πολίτης, Περιβαλλοντισμός: Ισορροπώντας μεταξύ Μεταρρύθμισης και Επανάστασης (σελ. 160)
Σταύρος Καραγεωργάκης, Συγγένειες μεταξύ της Αρχαιοελληνικής και Σύγχρονης Επιχειρηματολογίας για την Ηθική Εκτίμηση των Άλλων Ζώων (σελ. 176)
Jan Wawrzyniak, Where Do All the Flowers Stand? An Attempt at Evolutionary Axiology (σελ. 196)
Έλενα Παπανικολάου, Τέσσερα Ερωτήματα για τον Tom Regan (σελ. 212)
Παρουσίαση Φορέων (σελ. 232)exofyllo Hmerida Regan«Άνθρωποι - Ζώα - Φύση, Από τον ανθρωποκεντρισμό στον οικοβιοκεντρισμό» -- Συλλογικό

Συγγραφείς: Συλλογικό
Θέμα:
Άνθρωποι - Ζώα - Φύση, Από τον ανθρωποκεντρισμό στον οικοβιοκεντρισμό, Πρακτικά Ημερίδας
Εκδότης:
"Αειφορία - ΜΚΟ Σόλων" & "ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ"
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μπέλεσης  
Έτος Έκδοσης: 2009
Σελίδες: 152
ISBN: 978-960-98521-4-2  & 978-960-99165-0-9
Αξία βιβλίου: 6 €
Δωρεάν διάθεση σε ηλεκτρονική μορφή
Σχεδιασμός: Έργον(ergongraphics.gr)


Το βιβλίο «Άνθρωποι - Ζώα - Φύση, Από τον ανθρωποκεντρισμό στον οικοβιοκεντρισμό» αποτελεί την έκδοση πρακτικών της 1ης Διεθνούς Ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24-06-09. Ο επίσημος προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής ήταν ο επίτιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, Tom Regan, βραβευμένος με το Mahatma Gandhi Award και προτεινόμενος για το βραβείο Pulitzer. Η ομιλία του είχε τίτλο: "Άδεια Κλουβιά: Μια εισαγωγή στα δικαιώματα των ζώων".

Στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να προωθήσει και στη χώρα μας, τις ιδέες της βαθιάς οικολογίας και του οικολογικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στις ορθές σχέσεις του ανθρώπου τόσο με τον εαυτό του, όσο και με το περιβάλλον του, αλλά, και τις υπόλοιπες μορφές ύπαρξης.

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Tom Regan στη ΜΚΟ Σόλων (Α΄Μέρος) (Β' Μέρος). Exofyllo hmerida Anthrwpoi Poleis Zwa«Άνθρωποι - Πόλεις - Ζώα» -- Συλλογικό

Συγγραφείς: Συλλογικό
Θέμα:
Άνθρωποι - Πόλεις - Ζώα, Πρακτικά Ημερίδας
Επιμέλεια
: Γιώργος Μαυρουλέας  
Έτος Υλοποίησης: 2006
Σελίδες: 167

Δωρεάν διάθεση σε ηλεκτρονική μορφή


Στην παρούσα ηλεκτρονική έκδοση μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της ημερίδας «Άνθρωποι – Πόλεις – Ζώα», η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2006 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης. Την Ημερίδα διοργάνωσαν το ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο. (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) και οι ΜΚΟ ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής) & Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα.

Μπορείτε εδώ να κατεβάσετε δωρεάν τα πρακτικά της Ημερίδας: «Άνθρωποι - Πόλεις - Ζώα».koinonikes-epix 2min«Μελέτη Κοινωνικής Επιχείρησης»

Συγγραφέας: Γιάννης Ζήσης
Θέμα: Μελέτη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Επιμέλεια: ΜΚΟ Σόλων   
Σελίδες: 66

Δωρεάν διάθεση σε ηλεκτρονική μορφή


Μία μελέτη για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται μια γενική εισαγωγή και αναπτύσσονται τα κλειδιά επίτευξης της κοινωνικής επιχείρησης, οι προοπτικές ανάπτυξής της σε σχέση με το περιβάλλον της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η σχέση της με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, οι διαδικασίες και τα βήματα συγκρότησης μιας κοινωνικής επιχείρησης κ. ά.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τον Γιάννη Ζήση και τη μκο ΣΟΛΩΝ στα πλαίσια του προγράμματος EQUAL και της πρότασης «ΤΕΛΙΚΟ ΟΡΙΟ».

Μπορείτε εδώ να κατεβάσετε δωρεάν τη «Μελέτη Κοινωνικής Επιχείρησης».

 


 
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία


Τηλ.: 6980861667, 6980862071
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 


 ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ


 

 

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία