Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Εκτύπωση E-mail

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΜΠΗ Α' Τόμος -- Πράσινη Οικονομία Κοινωνία και Πολιτική

prasini kampi 1 siteΣυγγραφέας: Γιάννης Ζήσης

Εκδότης: Αειφορία - ΜΚΟ Σόλων
Γλωσσική επιμέλεια: Πέτρος Κοσκινάς
Γενική επιμέλεια: Δημήτρης Σαρηνάκης
Έτος Έκδοσης: 2008
Σελίδες: 180
ISBN: set 978-960-98521-1-1 / 978-960-98521-2-8
Αξία βιβλίου: 11 €
Σχεδιασμός: Έργον(ergongraphics.gr)
_____________________________

Περιγραφή βιβλίου:
Όλα δείχνουν ότι διανύουμε την Πράσινη Καμπή ή τον Πράσινο Μετασχηματισμό.
Συνεπώς θα αναπτυχθεί ένα θεμελιακό Πράσινο Σχέδιο ή η άγρια ανάπτυξη σαν μία Χίμαιρα θα μας σύρει στη χειρότερη καταστροφή χωρίς καμία έξοδο κινδύνου. Ο αιώνας μας ή θα είναι ένας Πράσινος Αιώνας ή ένα ολοκαύτωμα.
Αν η Πράσινη Ακτίνα δεν διαχυθεί γόνιμα σε μια συμβιωτική και συμπαθητική ανάπτυξη του πολιτισμού και της ψυχής μας, μια σειρά κρίσεων, με κορυφαία αυτή της κλιματικής αλλαγής, θα μας κλείσουν την αυλαία καταστροφικά.
Ή λοιπόν εμείς θα καταστρέψουμε και θα μετουσιώσουμε ότι εμποδίζει την αλλαγή αυτή αναπτύσσοντας μια Απελευθερωτική Ιδεολογία ή θα αφήσουμε να συνεχιστεί η Τραγική Παράσταση μέχρι τέλους.

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου ξεκινάει, μεταξύ άλλων, από την ανάγκη να προσφερθεί μια πιο άμεση σχέση μεταξύ βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.


ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΜΠΗ Β' Τόμος -- Πράσινος - Οικολογικός Πολιτισμός, Περιβάλλον και Πολιτισμός

prasinikampi b

Συγγραφέας: Γιάννης Ζήσης

Εκδότης: Αειφορία - ΜΚΟ Σόλων
Γενική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μπέλεσης
Έτος Έκδοσης: 2009
Σελίδες: 255
ISBN: set 978-960-98521-1-1 / 978-960-98521-3-5
Αξία βιβλίου: 14 €
Σχεδιασμός: Έργον(ergongraphics.gr)
_____________________________


Περιγραφή βιβλίου:
Ακόμα και σήμερα στον σύγχρονο κόσμο και στον σύγχρονο άνθρωπο επιβιώνουν μύθοι και πεποιθήσεις που δείχνουν και αντανακλούν την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Μια σχέση φόβου και αδυναμίας απέναντι στη δύναμη του περιβάλλοντος το οποίο παράλληλα απεικονιζόταν στη συνείδηση και ως καταφύγιο ή ενδιαίτημα στον αγώνα της ζωής. Τα βιώματα του φόβου, του ανταγωνισμού, της αντιπαλότητας και της αδυναμίας είναι διαρκή μέχρι σήμερα.

Ωστόσο αντέδρασε ανταγωνιστικά απέναντι στο περιβάλλον σε μια πεισματική διαφοροποίησή του από αυτό, διαχώρισε τον εαυτό του από αυτό και λειτούργησε αντίρροπα απέναντι στο φόβο και την ισχύ που του ενέπνεε το περιβάλλον.
Ο ψυχολογικός μηχανισμός παραγωγής εικόνων εχθρότητας απέναντι στη φύση, είναι ίδιος με αυτόν που παράγει εχθρότητα μεταξύ των ανθρώπων και των κοινωνιών. Η φύση μας πριμοδοτεί με δύο μοντέλα, το μοντέλο της ανταγωνιστικότητας και το μοντέλο της συμβίωσης.

Από την ώρα που εμείς έχουμε την ευκαιρία της νοητικής επιλογής, σύμφωνα και με ουσιαστικότερες ανάγκες είναι στο χέρι μας ποιο μοντέλο θα αναπτύξουμε περισσότερο. Κυρίαρχα θα πρέπει να επίλέξουμε αυτυό που εξυπηρετεί καλύτερα τις πραγματικές ανάγκες μας. Έχοντας ξεφύγει από το σημείο όπου η φύση αποτελούσε κίνδυνο για τον άνθρωπο, κινδυνεύουμε πλέον ψυχολογικά, πολιτισμικά και σωματικά από τη δική μας εχθρότητα απέναντι σε αυτήν.
Πρέπει να επιλέξουμε το συμβιωτικό μοντέλο και να καλλιεργήσουμε μια συμπαθητική και εξυπηρετική σχέση προς τη φύση. 


Παρατίθενται ορισμένα αποσπάσματα των βιβλίων:
-- Οι Κοινωνικές Αξίες για το Περιβάλλον
-- Η Διανόηση για το Περιβάλλον
-- H Διάχυση της Περιβαλλοντικής Ηθικής στον Πολιτισμό
-- Από την Επιβίωση του Πολιτισμού, στην Επιβίωση του Περιβάλλοντος
-- Ο Βιομηχανικός Πολιτισμός και το Περιβάλλον
-- Ο Κόσμος της Επικοινωνίας και της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον


Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία

Τηλ.: 6980861667, 6980862071
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ

 

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία