Διαφήμιση
Διαφήμιση

 
Προβλήματα της Ανθρωπότητας
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

      Τα προβλήματα της ανθρωπότητας μπήκαν σαν μια ατζέντα συζήτησης ήδη από τα 14 Σημεία του Γούντροου Ουίλσον και στην συνέχεια από τον «Χάρτη του Ατλαντικού», τις «Τέσσερις Ελευθερίες» και από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μέσα από την δραματική εμπειρία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα προβλήματα αυτά της ανθρωπότητας έχουν ιστορικό βάθος και γεωγραφική διαφοροποίηση και διακύμανση. Ωστόσο αναδεικνύουν ήδη τον παγκόσμιο χαρακτήρα τους, έναν χαρακτήρα που έθεσε σε δοκιμασία μέχρι της τελικής διαλύσεως την Κοινωνία των Εθνών και με επακόλουθο τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο χαρακτήρας των προβλημάτων αυτών έχει αμβλύνει την ουσιαστικότητα του ΟΗΕ και των πιο προοδευτικών οργανισμών όπως η Unesco και θέτει σε δοκιμασία την παγκόσμια διανόηση μέσα από την ερμηνευτική της επάρκεια και από την εναλλακτική της πρόταση.  

Περισσότερα...
 
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ --- Σειρά Προβλήματα της Ανθρωπότητας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 16:22

Φωτό:Wikipedia
        Η Σύνοδος της Κοπεγχάγης ήταν μια αποτυχία σε τέτοιο βαθμό που θυμίζει περισσότερο αυτοχειριασμό παρά οτιδήποτε άλλο. Γιατί πράγματι δεν υπάρχει πλέον κανένα χρονικό περιθώριο. Αν υπάρχει ένα σύνθημα ή μια φράση που θα μπορούσε να μεταφέρει το μέγεθος της ανάγκης είναι το: Εδώ και τώρα για να υπάρξει αύριο.

        Αλλά γιατί οι κυβερνήσεις δεν προχωρούν σ’ αυτό που είναι προφανές για τη σωτηρία και την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού και του πλανήτη; Δηλαδή γιατί δεν προχωρούν άμεσα στην πράσινη ανάπτυξη;

Περισσότερα...
 
TO MEIZON ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ --- Σειρά Προβλήματα της Ανθρωπότητας Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009 11:26


Φωτό:Wikimedia

        Αποτελεί γενικής παραδοχής γεγονός ότι το πολίτευμα  της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, στη Χώρας μας  βρίσκεται σε κρίση. Βασικό χαρακτηριστικό της κρίσης είναι η υποβάθμιση της ευθύνης και ειλικρίνειας και η γιγάντωση της ιδιοτέλειας και ανειλικρίνειας των πολιτικών αλλά και των πολιτών.

Περισσότερα...
 
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (του Oliver L. Reiser) --- Σειρά Προβλήματα της Ανθρωπότητας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 14:22


Φωτό:Wikimedia

Κοσμικός Ανθρωπισμός και Παγκόσμια Ενότητα
ΙΙΙ. Η πρόκληση της εκπαίδευσης

        Αν οι άνθρωποι θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις, θα πρέπει να εισέλθουν στο ρου της ιστορίας και να συμμετέχουν στην πορεία του χρόνου προς την εμβρυογένεση της καινούριας ανθρωπότητας. Κάτι τέτοιο μας φέρνει μπροστά στον υπέρτατο, τον ύψιστο ρόλο της εκπαίδευσης -σε όλα τα επίπεδά της- στη δημιουργία του κόσμου του μέλλοντος.

Περισσότερα...
 
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΥΣΗ (του Oliver L. Reiser) --- Σειρά Προβλήματα της Ανθρωπότητας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 14:11


Φωτό:Wikimedia

Κοσμικός Ανθρωπισμός και Παγκόσμια Ενότητα
ΙΙ. Η Αρχαία Ανατολή και η Μοντέρνα Δύση

  Ένας άλλος τρόπος για να θέσουμε το ζήτημα είναι να πούμε ότι έφτασε η ώρα για να ανασυνθέσουμε το υποκειμενικό και το αντικειμενικό, να επιτύχουμε μια εξωτερίκευση των πολιτισμών και μια ευρύτερη αρμονία του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. 
       Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ιαπωνία δεν ήταν κράτος επιθετικό μέχρι να μάθει τη στρατηγική  αυτή από τη Δύση.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2

Gallery

ΖΩΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2008 - Επικοινωνία