Διαφήμιση
Διαφήμιση

 
Υγεία & Διατροφή
Εκτύπωση E-mail

                                                      ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
     
Η αναρτώμενη ύλη που αφορά σε θέματα υγείας, διατροφικής κρίσης και ποιότητα ζωής έχει ως σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη  μέσω της ανάδειξης γενικών προτύπων διατροφικής συνήθειας και κατανάλωσης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή και θεραπείες που χορηγούνται από γιατρούς ή από εξειδικευμένους επιστήμονες υγείας. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα διατροφής, αγωγής ή άσκησης και γενικά σε θέματα που χρήζουν ιατρικής συμβουλής.

 
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ; --- Σειρά Υγεία Διατροφή Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 13:05

GetAttachment
Φωτό:wikimedia

         Τα περισσότερα από αυτά, τα αγαπάμε για την υπέροχη, ξεχωριστή γεύση τους.

          Ένας ακόμη λόγος για να τα προτιμήσετε, είναι για τα θρεπτικά συστατικά τους, τον πλούτο των βιταμινών που περιέχουν και τις θετικές τους επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΡΥΖΙΟΥ --- Σειρά Υγεία-Διατροφή Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010 10:00

rice_common_250
Φωτό: wikimedia 

          Το ρύζι καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 10,000 χρόνια σε 113 χώρες και αποτελεί βασική τροφή για 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν 140,000 ποικιλίες καλλιεργημένου ρυζιού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό. Στην αρχική αναποφλοίωτη μορφή του το ρύζι βρίσκεται σε διάφορα χρώματα, όπως καφέ, κόκκινο, μωβ και μαύρο.

Περισσότερα...
 
ΧΟΡΤΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΤΡΟΦΗ --- Σειρά Υγεία & Διατροφή Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 13:42

greens_cooked_common_230
Φωτό: wikimedia

          Ραδίκια, αντίδια, τσουκνίδα, σπανάκι, ρόκα, βλίτα, σπαράγγια, βρούβες, σέσκουλο… Ο κατάλογος είναι μακρύς αν προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τα χόρτα της Ελληνικής Γης! Τα χόρτα είναι πραγματικά μία από τις πολυτιμότερες τροφές της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής, γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αμελούν. Τα χόρτα ή λάχανα, όπως ονομάζονται σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό.
           Οι πρώτες αναφορές των θρεπτικών ιδιοτήτων που έχουν τα χόρτα καταγράφηκαν από την αρχαιότητα και φυσικά, επιβεβαιώνονται και σήμερα. Για τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Κινέζους και τους Άραβες, τα χόρτα είχαν θεραπευτικές ιδιότητες είτε μαγειρεμένα σε διάφορα φαγητά, είτε ως αφεψήματα.
Περισσότερα...
 
11 + 2 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΙ --- Σειρά Υγεία & Διατροφή Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2009 15:28

tea_200_common
Φωτό: wikimedia

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση του τσαγιού δεν έχει την θέση που του αρμόζει. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έρευνες που διεξάγονται, σχετικά με την ύπαρξη και δράση των συστατικών που περιέχει το τσάι, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότερες ερευνητικές ομάδες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να ανακαλυφθούν σε αυτό το φυσικό αφέψημα.
Για να δούμε πρώτα τους 11 λόγους που σας προτρέπουν να πίνετε το τσάι:
1. Αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού είναι 4 φορές πιο δραστικά από την βιταμίνη C (αντιοξειδωτικό αναφοράς) και απορροφώνται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 7

Gallery

ΖΩΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2008 - Επικοινωνία