Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Συνεντεύξεις
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Συνεντεύξεις

Η ΜΚΟ "ΣΟΛΩΝ για τη σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα" προβάλλει στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, τηλεοπτικές εκπομπές πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, και επιστημονικού περιεχομένου που να προωθούν τη σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα. Μέσα απ’ αυτές επιδιώκουμε να αναδείξουμε μια πληθώρα θεμάτων μ’ έναν τρόπο και μ’ ένα ειδικό αντικείμενο και καλεσμένους που δεν είναι πάντα στη λίστα της επωνυμίας ή στη λίστα του προσκηνίου και της μαζικής επικοινωνίας, ωστόσο όμως μπορούν να αναδείξουν το σημαντικό και να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο της σχέσης των θεμάτων προς το ευρύτερο κοινό. Παρακάτω, δημοσιεύονται μερικές συνεντεύξεις ή αποσπάσματα συνεντεύξεων που δόθηκαν στον Γιάννη Ζήση.

 
TOM REGAN: "ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΣ" (Συνέντευξη στη ΜΚΟ Σόλων) Εκτύπωση E-mail
Συνεντεύξεις

Ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους στο ζήτημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, ο επίτιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Tom Regan απαντάει στις ερωτήσεις της ΜΚΟ Σόλων για την εξέλιξη της προβληματικής σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα και τη στυγνή τους εκμετάλλευση, αλλά και για τους πολιτικοκοινωνικούς λόγους που αυτή συνεχώς επιδεινώνεται. 

Ο κ.Regan, επίσης, αναφέρεται στο ζήτημα της νομικής κάλυψης των ζώων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπερασπιστές τους καθώς και στις τρεις κατηγορίες υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων, τους Νταβίντσιανς, τους Νταμάσκανς και τους Μάντλερς.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 1η ημερίδα περιβαλλοντικής ηθικής (24 Ιουνίου 2009) που διοργάνωσαν οι ΜΚΟ Σόλων και ΠΟΦΥΖΩ με θέμα "'Ανθρωποι - Ζώα - Φύση, Από τον Ανθρωποκεντρισμό στον Οικοβιοκεντρισμό", όπου, επίσημος προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Tom Regan.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ILYA PRIGOGINE ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΣΗ Εκτύπωση E-mail
Συνεντεύξεις
Στο πλαίσιο της επετείου των επτά χρόνων από το θάνατο του Ilya Prigogine  και σε μια εποχή αυξανόμενων οικονομικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών κρίσεων δημοσιεύουμε μια συνέντευξή του, με διαχρονική επικαιρότητα στοχασμού. Μεταξύ άλλων, μιλά για τη συμπεριφορά των συστημάτων που βρίσκονται σε μια κατάσταση «μακράν της ισορροπίας» καθώς τότε «έχουμε διακλαδώσεις και κάτι το καινούργιο εμφανίζεται». Ποιος είπε ότι δεν αγγίζει την καθημερινότητα ο χώρος του Χίλμπερτ, οι νόμοι της θερμοδυναμικής και το Big Bang;
Περισσότερα...
 
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΣΗ Εκτύπωση E-mail
Συνεντεύξεις
  

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, εκπρόσωπος του CERN & ESA στον Γιάννη Ζήση στο Star Κεντρικής Ελλάδος με θέμα τα όρια της φυσικής επιστήμης, τη θεωρία των υπερχορδων και τη θεωρία των πάντων.

O
καθηγητής συνομιλεί με τον Γιάννη Ζήση και για μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως για τη συμμετοχή και τη συμβολή του στο Συμβούλιο Εθνικής Έρευνας και Τεχνολογίας και την προσπάθεια για την δημιουργία του Νόμου-Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία.

Περισσότερα...
 
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ -- Συνέντευξη των: Α.Αγγελόπουλου, Μ.Δανέζη & Σ.Θεοδοσίου στον Γιάννη Ζήση Εκτύπωση E-mail
Συνεντεύξεις

Δημοσιεύουμε τη συνέντευξη που έδωσαν ο πρόεδρος ελλήνων φυσικών Άγγελος Αγγελόπουλος, και οι καθηγητές αστροφυσικής Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου, παρουσιαστές της εκπομπής «το σύμπαν που αγάπησα», στον Γιάννη Ζήση, στο πλαίσιο της εκπομπής "Βήμα Για Όλους", στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας.
Μια συζήτηση για την εξέλιξη της φυσικής και τους ορίζοντές της, τα πεπερασμένα όρια των αισθήσεών μας, που διαφορετικά θα μπορούσαμε να καταγράψουμε ότι «όλο το σύμπαν θα ήταν μια ενότητα», τη σχέση της ηθικής με την επιστήμη και την τεχνολογία, την εκπληκτική συνάντηση των προσωκρατικών φιλοσόφων με τις τελευταίες διαπιστώσεις της σύγχρονης φυσικής, το χαμένο νήμα της πραγματικής εκπαίδευσης κ.ά. H συνέντευξη αυτή δόθηκε με αφορμή το ετήσιο συνέδριο των Ελλήνων Φυσικών που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία