|
Σχόλια της εβδομάδας
|
|
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 13:31 |
|
H δύναμη του Σαμψών και η ακύρωση της Ο Σαμψών ήταν ήρωας/σωτήρας του Λαού του Ισραήλ, στον οποίο ο Θεός χάρισε ακατανίκητη μυϊκή δύναμη υπό τον όρο ότι δεν θα κούρευε ποτέ τα μαλλιά του. Χρησιμοποιώντας οι Ισραηλίτες τη δύναμη του Σαμψών, ουσιαστικά τη δύναμη των μαλλιών του Σαμψών, κατατρόπωσαν τους Φιλισταίους, που ήταν o μεγάλος εχθρός τους. Μετά από επανειλημμένες ήττες τους, οι Φιλισταίοι κατάλαβαν πως δεν θα μπορούσαν να νικήσουν τους Ισραηλίτες, εάν δεν έβρισκαν την αιτία της υπερφυσικής δύναμης του Σαμψών και τον τρόπο ακύρωσης της. Τη σημαντική αυτή αποστολή την ανέθεσαν στην πολύ όμορφη και σέξι συμπατριώτισσα τους Δαλιδά [i].
|
|
Περισσότερα...
|
|
Σχόλια της εβδομάδας
|
|
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 10:38 |
|
Με λένε Μαύρες-Πλεξούδες-του-Χρέους-που-ανεμίζουνε, και ανήκω στη φυλή των Χλαπάτσι. Μαζί με τον πατέρα μου, τον Καθιστό-Σταύρο-που-τον-σηκώσανε-γιατί-ο-χώρος-από-κάτω-του-έγινε-ρεζερβέ, τη μητέρα μου, τη Χάρη-στον-έναν-χάρη-στον-άλλο-το- ένα-παιδί-μου-λέει-«yes»-το-άλλο-λέει-«ya»-και-τα-δυο-μαζί-«άντε γεια», τον αδελφό μου, τον Φτηνά-εργατικά-χέρια-χωρίς-κοινωνικό-πρόσωπο, και τον παππού μου, τον Γηράσκω-αεί-σ’ ένα-φιάσκο, αποτελούμε την οικογένεια Αυτών-που-ζουν-στη-σκηνή-που-αιωρείται (αυτό είναι το επώνυμό μας).
Παλιά το επώνυμό μας ήταν: Αυτοί-που-ζουν-στη-σκηνή-με-τα-μπλε-και-πράσινα-σιρίτια. Το αλλάξαμε όμως.
|
|
Περισσότερα...
|
|
Σχόλια της εβδομάδας
|
|
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 14:31 |
Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε είπε για άλλη μια φορά εχθές στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια ζούσε «πέρα από τη δύναμή της».
Αν και στην αρχή συναίνεσα με το αυτονόητο -ότι με δανεικά δεν έχεις μέλλον- η χρήση του όρου «δύναμη» από έναν εκπρόσωπο του κεφαλαίου με επανέφερε στην συνολική εικόνα μακριά από την παγίδευση της προσοχής αποκλειστικά σε μια ενοχική στάση.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι έλληνες εδώ και έξι περίπου δεκαετίες αισθανόμαστε λίγο … αδύναμοι.
|
|
Περισσότερα...
|
|
Σχόλια της εβδομάδας
|
|
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2009 15:03 |
 Πατήστε πάνω στο σκίτσο για μεγέθυνση |
|